Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Deniz uçağı Bandırma'ya tanıtıldı

Deniz uçağı Bandırma

Bandırma Ticaret Odası Başkanlığı 13 Haziran 2014 tarihinde İstanbul-Bandırma arasında başlayacak olan deniz uçağı seferleri öncesinde Ticaret Odası çok amaçlı salonunda tanıtım toplantısı düzenledi. Törene Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı, Belediye

Bandırma Ticaret Odası Başkanlığı 13 Haziran 2014 tarihinde İstanbul-Bandırma arasında başlayacak olan deniz uçağı seferleri öncesinde Ticaret Odası çok amaçlı salonunda tanıtım toplantısı düzenledi. Törene Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Burulaş AŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Burulaş AŞ Ticaret Müdürü Nihat Çenkçi, Bandırma Liman Başkanı Erkan Tuncer, Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç, Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri katıldı.
-İstanbul-Bandırma arası 35 dakikaya düşecek
Tanıtım toplantısında konuşan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı Bandırma, karar, deniz ve demir yolunu birlikte bünyesinde barındıran nadir yerleşim yerlerinden biridir. Şehrin ticaret ve sanayinin gelişmesinde bu unsurların büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda iş dünyasının zamanla yarışının önemini görerek Türkiye'nin ticaret merkezi olan İstanbul'a Bandırma'dan minimum 2 saat olan mesafeyi Burulaş AŞ ile gerçekleştirilen proje ile 35 dakikaya düşürüyoruz. Sadece Marmara Bölgesinin değil, Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olma yolunda hızla ilerleyen Bandırma'ya bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
-Seferler 13 Haziran'da başlıyor
Burulaş AŞ Genel Müdürü Levent Findasoy da konuşmasında, Bandırma- İstanbul Haliç arasındaki deniz uçağı seferlerinin 13 Haziran 2014 tarihinde başlayacağını, bilet fiyatlarının 150 TL olduğunu, ticaret odası üye kartı bulunanların yüzde 10 indirimden faydalanacağını söyledi. Fidansoy, İstanbul Haliç'ten 9.00 Bandırma'dan da 9.45 seferlerinin karşılıklı yapılacağını gelen talepler doğrultusunda sefer sayısının arttırılacağını açıkladı. Burulaş'ın çalışmalarına da değinen Fidansoy, Burulaş'ın dünyada değişik ulaşım unsurlarını bünyesinde barındıran tek kuruluş olduğuna dikkat çekti.
-Dünyada tek kuruluşuz
Fidansoy Burulaş'a ait 42 km'lik metromuz var. 8.5 km tramvay hattımız var. Bu 120 km'ye çıkacak. 860 adet otobüsümüz var. Bunun 330 adedi bize ait diğerleri özel sektöre ait. Halk otobüs işletmemiz var. Şehirlerarası terminal işletiyoruz. Geçen yıl Budo adıyla Bursa-İstanbul arasında deniz otobüs seferleri başlattık. Sefer sayımız her geçen gün arttı. Şuan hafta için 10 sefer hafta sonu ise 12 sefer yapıyoruz. Kabataş, Mudanya arasında çalışıyoruz. Gelen talepler doğrultusunda sefer ve istasyon sayısını arttıracağız. Geçen haftadan itibaren Bursa'dan Büyükada'ya seferlere başladık. İlk seferlerimiz tamamıyla doluydu. Ulaşımı ne kadar alternatifli sunarsak o kadar tercih ediyorsunuz. Budo ile birlikte İstanbul-Bursa arasındaki deniz otobüsleri seferleri sonrasında yolcu sayımız yüzde 50 oranında arttı” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli